Κρατήστε με ενήμερο για τα Venue Awards 2023

Οι Προηγούμενες Διοργανώσεις

Δείτε τους νικητές των προηγούμενων διοργανώσεων, καθώς και στιγμιότυπα από τις Τελετές Απονομής

Venue Awards 2020

Βραβεύοντας τους χώρους εκδηλώσεων, καθοριστικό συνεργάτη ενός event!

Με την παρουσία επιφανών εκπροσώπων του event industry και σε μια ιδιαίτερα ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η τελετή απονομής των Venue Awards 2020, που διοργάνωσαν για 1η χρονιά, η Βoussias Communications και το Marketing Week.

Venue Awards 2020 ceremony

Στην διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30.01.2020, επιβραβεύτηκε, η καινοτομία, η δημιουργικότητα και η εμπειρία, που συνθέτουν κάποια από τα βασικά κριτήρια που αναδεικνύουν τους καλύτερους χώρους εκδηλώσεων. Χώροι πολιτισμού, ξενοδοχεία, νέοι – εναλλακτικοί χώροι, πολυχώροι και κτήματα εκδηλώσεων, ξεχώρισαν σε μία βραδιά όπου η ωριμότητα του παλιού συνάντησε τη φρεσκάδα του νέου.

Τη βραδιά άνοιξε η Ζωή Λεφάκη Μπελούκα, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής και PR Consultant. Στην ομιλία της τόνισε ότι «η επιτυχία κρίνεται από τον πιο άμεσο τελικό συνεργάτη, που είναι ο χώρος. Εκεί όπου θα στηθεί το σκηνικό, εκεί που οι άνθρωποι θα ζήσουν την εμπειρία». Η Πρόεδρος ανέφερε ότι η βραδιά
σηματοδοτεί την αρχή για τα βραβεία που θα γίνουν θεσμός και θα χαρτογραφήσουν στο ελληνικό τοπίο τους χώρους εκδηλώσεων. Κλείνοντας, έδωσε συγχαρητήρια στην κριτική επιτροπή για το πολύτιμο και αδιάβλητο έργο της αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων.

Την πρωτοβουλία να αναδειχτούν οι χώροι εκδηλώσεων και o πρωταγωνιστικός τους ρόλος στην επιτυχία ενός event, χαιρέτισαν από το βήμα της απονομής η Ειρήνη Τόλη, Πρόεδρος του HAPCO και μέλος της κριτικής επιτροπής, ο Πέτρος Θεοδωρίδης, Πρόεδρος του International Federation of Exhibition & Event Services, και η Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Τιμητικά Βραβεία

Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η απονομή των τιμητικών βραβείων σε ανθρώπους και οργανισμούς, που με τη δράση τους και το όραμα τους έχουν προσφέρει αξιόλογο έργο και έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη του industry.

Τα Venue Awards 2020 τίμησαν τον εκλιπόντα Θανάση Πλατή, για τη συνεισφορά του στον χώρο εκδηλώσεων. Ο Θανάσης Πλατής έθεσε τις βάσεις πάνω στις οποίες έμελλε να εξελιχθεί και να ωριμάσει μία από τις σημαντικότερες εταιρείες διοργάνωσης εκδηλώσεων στην Ελλάδα. Το βραβείο παρέλαβε ο γιος του Μανώλης Πλατής.

Τιμητικό βραβείο απονεμήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για την κοινωνική προσφορά του και τον επαναπροσδιορισμό του δημόσιου χώρου. Το ΚΠΙΣΤ το χαρακτηρίζει το όραμα της δημιουργίας ενός δημόσιου χώρου ανοιχτού σε όλο τον κόσμο, όπου το κάθε άτομο έχει ελεύθερη πρόσβαση και συμμετοχή σε ένα πλήθος πολιτιστικών, εκπαιδευτικών, αθλητικών, ψυχαγωγικών και περιβαλλοντικών δράσεων και εκδηλώσεων. Το βραβείο παρέλαβε ο Ελπιδοφόρος Παππάς, Επιχειρησιακός Διευθυντής, η Σάρρα Κωστάλα, Safety Manager, Deputy Security Manager και ο Νικόλαος Πολεμικός, Deputy Facilities Manager.

Πέρα από τις παραπάνω τιμητικές διακρίσεις, απονεμήθηκαν Gold, Silver και Bronze βραβεία σε χώρους εκδηλώσεων από όλη τη χώρα, για τις κατηγορίες Venue, Location, Infrastructure / Design, Best Practices.
Στο τέλος της απονομής βραβευθέντες, κριτική επιτροπή, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και επιχειρηματίες ανανέωσαν το ραντεβού τους για τα Venue Awards 2021.